Annons från Hälsomagen

Så kunde hon bli av med sina IBS-symtom: ”Underbart”

Ungefär 15 till 20 procent av den svenska befolkningen lider av IBS, Irritable Bowel Syndrome. När Ann Karlström drabbades fick hon hjälp av sjukvården i form av morfin och blöjor, och rekommenderades att äta precis som vanligt.

– Det var en förnedrande tid. Där och då skolade jag om till kostrådgivare, startade Hälsomagen och blev symtomfri. Nu vill jag hjälpa andra, berättar hon.


IBS är i dag en av världens mest vanliga sjukdomar med symtom som gasbildning, diarré, förstoppning och kraftiga magsmärtor. Under hösten 2014 fick den dåvarande kocken Ann Karlström svåra problem med magen – och beskriver att det var ett helvete att leva med.

– Att leva med magproblem är av förklarliga skäl oerhört jobbigt. Jag drabbades av rejäla magsmärtor och behövde ofta springa på toa och hoppas på att jag skulle hinna dit i tid.

Här kan du läsa mer om Hälsomagen

Hälsobutikens fysiska butik liksom webbshop har ett stort utbud

Kostnadsfria och utsökta recept
När hjälpen från vården var närmast obefintlig valde Ann Karlström att ta saken i egna händer. Efter ett flertal olika koster utan vidare resultat utbildade hon sig till kost- och näringsrådgivare, och testade en mängd olika recept innehållande ingredienser som funkar väl för de med IBS. Under denna tid plockade hon fram en av alla hennes magvänliga produkter: vitlöksoljan. Detta eftersom hon älskar aioli och absolut inte kunde äta vitlök.

När magen och Ann själv började må bättre valde hon att starta Hälsomagen, för att just kunna hjälpa andra till en bättre hälsa – även för de som inte har IBS. Hennes kostnadsfria och utsökta recept på allt i mat- och dryckesväg gör att det är enkelt att hitta något som passar dig.

Vill du ta del av recepten? Klicka här!

– Den som har IBS reagerar ofta väldigt starkt på lök och vitlök. Om jag åt det svullnade jag upp och fick svåra magsmärtor som ibland kunde hålla sig i tre dagar. Med mina kryddor och oljor ämnade för de med känslig mage så kan man ändå få in den typiska lök/vitlöksdoften och -smaken, men utan de extremt jobbiga konsekvenserna. I dag finns det sex olika oljor och tolv torra kryddor som passar alla men är främst framtagna för de med krångliga magar. Alla produkterna är utan tillsatser och socker.

Få tillbaka livsglädjen
Två år efter sin kostrådsutbildning blev hennes hälsa ännu bättre, detta tack vare genom hennes studier till att bli Herb Pharma-naturterapeut.

– Att jag utbildade mig är det som gjort att jag klassar mig som frisk. Tack vare den kan jag äntligen leva ett normalt liv igen, och jag brinner för att hjälpa alla till en bättre hälsa.

Hitta något för dig i Hälsomagens shop här

Som Herb Pharma naturterapeut jobbar hon med blodanalys, högteknologisk akupunktur (nålfritt), ljusterapibehandling, örter och mycket mer. Detta tillsammans med hennes stora kunskaper från sitt tidigare kockyrke och kostrådgivarutbildning gör att hon kan nå både snabba och goda resultat.

– Det är underbart att kunna leva ett normalt liv och även få möjligheten att hjälpa andra så de kan må minst lika bra som jag gör i dag. Har man ingen möjlighet att komma till mottagningen för behandling så kan man få en kostrådgivning via länk eller telefon – allt går att lösa, säger hon och avslutar:

– Jag ser framemot att hjälpa dig till ett friskare liv!

Få hjälp mot ett friskare liv – boka tid här